Om oss

Oslo låtskriverforum er en møteplass og samarbeidsplattform for låtskrivere i Oslo. Vi ønsker å være et forum der låtskrivere kan utvide sitt nettverk og få inspirasjon til låtskrivingen ved å arrangere treff, konserter, kurs og liknende.

Historien bak

Oslo Låtskriverforum begynte som konseptet “Låtskriveraften på Henriken”, en åpen scene for låtskrivere, etter initiativ fra Susanne Thauland Hedberg, høsten 2017. To år senere skulle dette bli en forening under navnet Oslo Låtskriverforum.

Som musikkstudent med låtskriving på NLA høgskolen i Staffeldtsgate, opplevde Susanne et behov for en arena der studenter og andre låtskrivere kunne vise frem sine nye verker, og da hun kom over Henriken, som lå rett i nærheten av studiestedet, ble dette en fin plass å starte på. Henriken åpnet dørene sine hver 1. torsdag i måneden og konseptet «Låtskriveraften på Henriken» ble satt ut til live. Låtskriveraften på Henriken har blitt arrangert månedlig siden november 2017.

Men et nettverk av låtskrivere trengte noen faste rammer og økonomiske muligheter. Derfor ble det innkalt til stiftelsesmøte den 24. januar 2019, og i samråd med daværende leder av Norsk Viseforum, Audun Reithaug, ble Oslo Låtskriverforum stiftet, og et styre dannet.

Foreningen fortsatte med arrangementet «Låtskriveraften på Henriken» ut året 2019, og dette året ble det også holdt et større Låtskrivertreff med Christian Ingebrigtsen, på Brygg Oslo, der fokuset var «nettverking» og å gi inspirasjon fra en profilert og erfaren låtskriver og artist. I 2020 ble avtalen med Henriken avsluttet og et nytt samarbeid med Robert Thomas von Werden og Von Werden Sessions innledet. Vi arrangerte et nytt Låtskrivertreff etter fjorårets modell, denne gangen med Åge Sten Nilsen som inspirator.

I 2021 arrangerte vi låtskriverseminar i samarbeid med Norsk Viseforum på Kulturhuset med støtte fra NOPA. Daniela Reyes var vår artist som fremførte musikk og hadde låtskriverprat etterpå. Bendik og Sebastian Zalo var en del av samme seminar som våre medlemmer kunne delta på. I 2022 hadde vi Låtskrivertreff på Popsenteret der Henriette Linja spilte konsert. Vegard Nordin Løvå og Maria Brym holdt seminar om låtskriving. Oslo Musikkråd ga oss støtte til å gjennomføre dette arrangementet. Dagen etter hadde Norsk Viseforum låtskriverkurs med Trygve Skaug i samme lokaler.

Vi har også hatt flere arrangementer de siste årene slik som Songwriting circle, låtskrivercamp, stuejammer, julekonsert på Rampen, Musikkens dag, låtskriverkurs hos The Woods og onlinekurset «Fra ide til spilleliste» med Carl-Henrik Wahl.

Fremover siktes det på å arrangere flere låtskrivertreff, låtskriveraften på Rampen, kurs, jammer, songwriting circle og låtskrivercamper for låtskrivere i Oslo-området, der noen av arrangementene vil være forbeholdt medlemmer.

Styrets medlemmer

Lene Stoltz Hervik

Clean Shot Photography

Lene Stoltz Hervik er vokalist, gitarist og låtskriver. Hun har skrevet låter siden hun var 17 år. Som frontfigur, vokalist og låtskriver i bandet Stoltz fra Førde har hun deltatt på flere arrangementer og spilt på veldig mange scener rundt omkring i Norge. Hun har også spilt i duoen Laff&Lene.

Hun har studert Populærmusikk på NISS (nå Westerdahls). I 2019 ga hun ut en debutsingel under artistnavnet Lene Stoltz. I 2021 skrev hun låter med en artist fra Uganda og de har gitt ut noen singler sammen i sjangeren afropop/pop. Hun var en av artistene under Pride sitt Nsb-tog fra Trondheim til Oslo i 2016, og deltok som artist på folkescenen da Nrk’s Sommertoget var innom Steinkjer i 2017. Lene har vært medlem av Oslo Låtskriverforum siden 2019, vært styremedlem og ble valgt inn som styreleder ved årsmøtet i 2023.  

Vegard Nordin Løvå

Vegard Nordin Løvå er først og fremst tekstforfatter og har lang erfaring fra manusarbeid, humor, og radio. I 2011 ga han ut sin første fagbok men jobber nå nesten utelukkende med musikk.

Vegard skrev sin første låt på barneskolen og vant en diktkonkurranse samme år. Han har skrevet supporterlåta til Lørenskog hockey og er for tiden bassist i bandet Themockracy, samtidig som han skriver låter for andre ved siden av. Vegard er nestleder i styret.

Bernd Lohse

Bernd Lohse er en sanger og låtskriver med tysk innvandrerbakgrunn, som har vært innom ulike sjangre og musikkmiljøer.

I «gamle dager» laget han synthpop, der han produserte og ga ut to album med Oslo-bandet «Cue to Recall» (Mainland 2004 og Polarity 2007).

Senere har han blitt frelst av ren akustisk musikk, særlig nordiske viser og visepop, og er aktiv innen visemiljøet på Østlandet. Bernd har et rikt repertoar med egne låter på norsk bokmål, er medlem i flere viseklubber og leder blant annet samlinger med Drammen viseklubb. Bernd har vært med i styret som vara siden 2021 og ble valgt inn som styremedlem i 2023.

Eivind Rønjom Byrkjedal

Eivind Rønjom Byrkjedal er låtskriver, soloartist og spiller i bandet The Hatless. Han har dagsaktuelle og humoristiske sanger om fotballspilleren Erling Braut Haaland, dyre mat- og strømpriser og sosiale medier. Soloartisten Eivind Byrkjedal har fått mye oppmerksomhet på TikTok og Instagram der flere av videoene med sangene har over 50 000 visninger. 

Eivind har spilt på ulike barer i Oslo, blant annet Cafe Sør, Uhørt og Josefine Vertshus og blir sammenlignet med deLillos og Nirvana. 

Han har vært medlem i Oslo Låtskriverforum siden 2022 og vært styremedlem siden utgangen av samme år.  

Stig Just Mass

Stig Mass er artist, låtskriver og forfatter. Det første store prosjektet hans var bandet AlligatorX. Han var kreativ motor og frontfigur. De startet opp i studentmiljøet på Lillehammer på tidlig 2000-tall og spilte rock på norsk. 

Så bar det videre til Bipolar Superstar. Dette var Stigs artistnavn og pseudonym. Her kom flere kunstformer til uttrykk og resulterte i utgivelse av roman, album, flere singler og deltagelse i dokumentar og tv-serier. Han har hatt festival-opptredener, konserter og musikalske foredrag både alene og med fullt band.  I 2022 hadde han 10-årsjubileum. Da valgte han også å ta en pause fra det.

Den kreative kraften til Stig er mer eller mindre utømmelig og han har aldri opplevd skrivesperre. Nå er han på utkikk etter et nytt musikalsk uttrykk. Han skriver mange låter og har hatt hjelp til produksjonsbiten. Nå jobber han med å lære seg det selv. Samtidig med at han ønsker å jamme og skrive med andre låtskrivere.

Endre Bunes Sandvik

Endre er komponist, tekstforfatter, pianist og sanger. Han har vært vara i styret siden 2022.

Oscar Vagle

Oscar Vagle er en låtskriver og multiinstrumentalist som per nå jobber som programvareutvikler hos Statnett. Fra videregående gikk han på musikklinje på Foss videregående skole med elbass som hovedinstrument. I tillegg spiller han trompet, tuba, gitar og piano. Gjennom å ta komposisjonsfag på vgs fikk han interesse for komposisjon, musikkteori og harmoni. Oscar liker godt å analysere akkordprogresjoner fra låter og «stjele» dem i sine egne sanger.

Oscar ble vara styremedlem i 2023.

Inger-Maren Fjeldheim

Inger-Maren Fjeldheim er låtskriver, sanger og fiolinist, utdannet ved Iceland University of the Arts, og har også en bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitet i Oslo. I dag jobber hun som fiolinlærer i Oslo og er prosjektleder for flere prosjekter på Østlandet, deriblant Young Artist Gloger Academy i Kongsberg.

Hun er spesielt opptatt av sammensetningen av klassisk musikk og populærmusikk, og henter mange klassiske elementer inn i låtene sine. I november 2023 er hun aktuell med debut-EP der hun blander pop, klassisk musikk og folkemusikk i en salig blanding. Inger-Maren har vært vara i styret siden januar 2023.