Om oss

Oslo låtskriverforum er en møteplass og samarbeidsplattform for låtskrivere i Oslo. Vi ønsker å være et forum der låtskrivere kan utvide sitt nettverk og få inspirasjon til låtskrivingen ved å arrangere treff, konserter, kurs og liknende.

Historien bak

Oslo Låtskriverforum begynte som konseptet “Låtskriveraften på Henriken”, en åpen scene for låtskrivere, etter initiativ fra Susanne Thauland Hedberg, høsten 2017. To år senere skulle dette bli en forening under navnet Oslo Låtskriverforum.

Som musikkstudent med låtskriving på NLA høgskolen i Staffeldtsgate, opplevde Susanne et behov for en arena der studenter og andre låtskrivere kunne vise frem sine nye verker, og da hun kom over Henriken, som lå rett i nærheten av studiestedet, ble dette en fin plass å starte på. Henriken åpnet dørene sine hver 1. torsdag i måneden og konseptet «Låtskriveraften på Henriken» ble satt ut til live. Låtskriveraften på Henriken har blitt arrangert månedlig siden november 2017.

Men et nettverk av låtskrivere trengte noen faste rammer og økonomiske muligheter. Derfor ble det innkalt til stiftelsesmøte den 24. januar 2019, og i samråd med daværende leder av Norsk Viseforum, Audun Reithaug, ble Oslo Låtskriverforum stiftet, og et styre dannet.

Foreningen har fortsatt med arrangementene «Låtskriveraften på Henriken» ut året 2019, og dette året ble det også holdt et større Låtskrivertreff med Christian Ingebrigtsen, på Brygg Oslo, der fokuset var «nettverking» og å gi inspirasjon fra en profilert og erfaren låtskriver og artist. I 2020 ble avtalen med Henriken avsluttet og et nytt samarbeid med Robert Thomas von Werden og Von Werden Sessions innledet. Vi arrangerte et nytt Låtskrivertreff etter fjorårets modell, denne gangen med Åge Sten Nilsen som inspirator. Fremover siktes det på å arrangere flere låtskrivertreff, kurs, jammer og låtskrivercamper for låtskrivere i Oslo-området, der noen av arrangementene vil være forbeholdt medlemmer.

Styrets medlemmer

susann ny

Susanne Thauland Hedberg er utdannet Faglærer i musikk fra UiA med studier i låtskriving fra NLA Høgskolen, Staffeldtsgate. Til daglig jobber hun som musikklærer og kor dirigent, i tillegg til utøvende virksomhet som musiker og låtskriver. Susanne har produsert utallige konserter og forestillinger, både med og uten bandet sitt Søstrene Thauland. Hun tar event- og studiooppdrag som klarinettist, saksofonist, sanger og låtskriver og har koret for flere anerkjente artister som Carlisle Sienes på i Idol (2018) og på Sarah & Arash sin kommende plate (2020). Hun har i det siste begynt en karriere som soloartist og debuterte i fjor med singelen «Julekvelden». Susanne har hatt rollen som styreleder av Oslo Låtskriverforum siden stiftelsen av forumet, med unntak av 2021.

John John Bruseth kom inn i styret i 2021 og har lang erfaring fra veldedighetsprosjekter i Zanzibar, gitt ut biografier og andre bøker, maler og jobber som musiker. Han har arrangert utallige konserter og blant annet jobbet en del med radio og skrevet sangene til Ålesund fotballklubb. I styret har han spesielt ansvar for kommunikasjon og presse.

Lene Stoltz Hervik er vokalist, gitarist og låtskriver. Hun gikk musikklinjen på Nordmøre Folkehøyskole og har skrevet låter siden hun var 17 år. Som frontfigur, vokalist og låtskriver i bandet Stoltz fra Førde har hun deltatt på flere arrangementer og spilt på veldig mange scener rundt omkring i Norge. Hun er også kjent fra duoen Laff&Lene.

I 2010 flyttet hun til hovedstaden for å studere Populærmusikk på NISS (nå Westerdahls). Senere ga hun ut en debutsingel under artistnavnet Lene Stoltz. Hun jobber mest med eget prosjekt, men samarbeider også med andre musikere. Hun var en av artistene under PRIDE sitt NSB-tog fra Trondheim til Oslo i 2016, og deltok som artist på folkescenen da Nrk’s Sommertoget var innom Steinkjer i 2017. Lene har vært medlem av Oslo Låtskriverforum siden 2019 og er vara styremedlem. 

Bernd Lohse er en sanger og låtskriver med tysk innvandrerbakgrunn, som har vært innom ulike sjangre og musikkmiljøer.

I «gamle dager» laget han synthpop, der han produserte og ga ut to album med Oslo-bandet «Cue to Recall» (Mainland 2004 og Polarity 2007).

Senere har han blitt frelst av ren akustisk musikk, særlig nordiske viser og visepop, og er aktiv innen visemiljøet på Østlandet. Bernd har et rikt repertoar med egne låter på norsk bokmål, er medlem i flere viseklubber og leder blant annet samlinger med Drammen viseklubb. Bernd kom inn som vara i styret i 2021.

Vegard Nordin Løvå er først og fremst tekstforfatter og har lang erfaring fra manusarbeid, humor, og radio. I 2011 ga han ut sin første fagbok men jobber nå nesten utelukkende med musikk.

Vegard skrev sin første låt på barneskolen og vant en diktkonkurranse samme år. Han har skrevet supporterlåta til Lørenskog hockey og er fortiden bassist i bandet Themockracy, samtidig som han skriver låter for andre ved siden av.

I styret jobber Vegard med arrangementer og medlemsregister.